maandag 26 november 2012

Steampunk Schuifkaart/Steampunk Slider

Voor de volgende kaart heb ik gebruik gemaakt van 2 stempellappen:

Creative Expressions; Vintage Inventor
Ecogreen Crafts; Steampunk Accessories 1.

Let bij de foto's van de kaart op het schuivende lampje!

De kaart is gestempeld met Distress Ink en op een stukje goudkarton gezet.

Het mechanisme voor de schuif is simpel; snijd een stuk van je kaart in daar waar je de schuif wilt hebben, maak een schuif door een strook te maken langer dan je kaart en zet de afbeelding die je wilt laten schuiven op een strookje papier dat je in drieën vouwt als een pyramide. Je drukt één kant van de pyramide plat; hierop komt je afbeelding, de andere 2 'poten' van de pyramide druk je op de helft tegen elkaar aan, je hebt nu een driehoekje met 2 langere flapjes eraan. De flapjes plak je op de strook die de schuiver gaat bewegen, het driehoekje werk je door de gleuf heen, dan plak je de afbeelding.


For the next card I used 2 stampsets:

Creative Expressions; Vintage Inventor and Ecogreen Crafs; Steampunk Accessoiries 1.

Watch the sliding lightbulb on the card!

The images were stamped with Distress Ink en mounted on mirror board.

The mechanism for the slider is simple: cut a line in the card where you want the slider to be. Make the slider by taking a strip of paper longer than you card en mount the image you want to move on a strip of papier you fold in three like a pyramide. Push one side of the pyramid flat (this is where the moving image will be glued), the other 2 sides of the pyramid you pinch towards the middle. Now you've got a triangle with floppy pieces attached. Glue the floppy pieces to the slider, work the triangle through the slit in the card and glue the image on the slider.

     en daar gaat het lampje ..... / there she goes ..... our little light. Ik hoop dat de volgende foto's het mechanisme iets duidelijker maken/I hope the pictures clarify the slider construction.

Probeer het maar; het lijkt een heel end ingewikkelder dan het is. Een schuifje doet het altijd goed op kinderkaarten, mannenkaarten etc.

Try this technique; it's not difficult to do. A slider always works for children's cards, male cards, etc.

2 opmerkingen:

Aya zei

Hoi Vera,

Wat een prachtige kaart, net als die eerdere helaas geen tijd gehad om eerder te kijken. Altijd genieten zowel van het eind product als de beschrijving.
Bedankt voor je lieve berichtje maar wij zijn echt amateurs als ik naar jou werk kijk maar dat is juist het leuke ervan dat we allemaal zo heel verschillend bezig zijn dat zie je ook aan de inzendingen.
Luek dat je er was op de beurs hopelij heb ik de volgende keer meer tijd maar Peter kon zich gelukkig wel even vrijmaken, hij vindt het ook altijd leuk als je er bent.
Liefs Aya

Crea Astrid zei

Wat een prachtige schuifkaart heb je gemaakt. Leuke stempels heb je ervoor gebruikt. Heb ook nog even getwijfeld of ik deze stempelset zou nemen!!!

Groetjes Astrid.