maandag 28 januari 2013

Valentine/MIEKELOTTE is challenging you

Weer tijd voor de nieuwe challenge van Miekelotte; maak een valentijnscreatie.

Ik heb een hartvormige doos gemaakt m.b.v. het Ulti-boxes embossingboard van Crafters Companion.Het lijkt even ingewikkeld, maar dat valt reuze mee, het fijne is dat alle meetwerk je uit handen is genomen; zolang je de instructies (ook te bekijken op de site van Crafters Companion) opvolgt komt alles goed.

Benodigdheden:

Ultimate Pro, Crafters Companion (optioneel);
Ulti-boxes embossingboard, Crafters Companion;
Embossing pen (of de pen van de Ultimate;
Rock-A-Block stempelblok, Crafters Companion;
Papier (minstens 160 gr);
Versamark;
zwart embossingpoeder;
Distress Ink;
Cosmic Shimmer;
penseel of waterpenseel;
Stempels:
Simply Sweet, Sheena, Paint Fusion;
Papermania, Butterfly clear stamps;
Crackle achtergrond stempel.


Begin met het 4 x embossen van de vorm die je koos, 2 voor de deksel, 2 als doos; de maten staan op het board, 2x embossen van de middelste en buitenste lijn, (deksel), 2 x embossen middelste en binnenste lijn (doos).


Knip 2 maal de verschillende maten uit met nog een klein randje extra; dit wordt het ingeknipte exemplaar waar je de rand opzet; de andere 2 knip je netjes tot aan de buitenste lijn uit.
Nu ga je de stroken knippen/snijden die de rand van de doos maken. Ik koos de middelste maat op het board, hier staat 36 cm bij. Je moet een 2 x een strook van 37 cm (overlap om te plakken) knippen.
Omdat A4 papier niet zover gaat, sneed ik 4 stroken en plakte ze met een overlap van 1 cm aan elkaar; je krijgt dan 2 lange stroken die je op 37 cm snijdt. De breedte van je stroken is de diepte van je doos, ik koos voor 3 cm.

Dus: 2 x een strook van 37 x 3 cm.

Vouw de 2 stroken door het midden, je krijgt zo een mooie scherpe vouw voor de onderpunt van je hart.Nu ga je bij 2 van de vormen kleine knipjes maken tot aan de binnenste embosrand; 1 x grote maat (deksel), 1 maal kleine maat (bodem).Nu ga je de strook (rand van de doos) aan de buitenkant van je omgevouwen hartjes plakken, je hebt nu een deksel en een bodem.


Als je nu naar je hartjesdoos kijkt is het resultaat rommelig; daar zijn de extra 2 harten voor, deze plak je op de bovenkant, ze zijn een embosrandje groter dan je doos en werken zo alles af!Je kunt nu je doos decoreren; gebruik wat je wilt en/of mooi vindt; alles kan!

Ik gebruikte stempels, cosmic shimmer en distress ink:


Denk ook aan de achterkant! Voorkom lelijke witte randen en neem even de tijd om een bijpassende kleur op de achterkant aan te brengen (hier Distress Ink).Alles tezamen:

 
 
 
 
 
 
 
 Ga ook eens kijken bij de creaties van de andere DT-leden: MIEKELOTTE is challenging you


4 opmerkingen:

Patricia Wanten zei

Ik had gelijk, het is de moeite om op te wachten. Bedankt voor de duidelijke uitleg en het is een prachtig resultaat.
Groetjes

Patricia

Aya zei

Wat een geweldig mooi doosje en de uitleg is weer Super.
Helemaal Valentijn en toch niet in de gebruikelijke kleuren.
Prachtig.
Lieve groetjes Aya

Crea Astrid zei

Wat heb je dat mooi gemaakt en erg goed uitgelegd. Mooie kleuren heb je ervoor gebruikt.

Groetjes, Astrid.

Ellen zei

Mooi!!!!!!!!!!!!!!!