dinsdag 19 februari 2013

challenge 19 februari, één kleur, één dier


De challenge van MIEKELOTTE is challenging you: http://miekelotteschallenges.blogspot.nl heeft  een interessante opdracht:

Maak een creatie in één kleur met daarop je favoriete huisdier/dier/insect.

Ik had zin om iets uit te proberen; steampunk, lief and de kissing techniek!

Als je niet weet wat de kissing techniek is; geen paniek, op internet is er genoeg over te vinden en ik zal ook een poging doen om het uit te leggen.

De stempels die ik gebruikte:

Elusive Images: Butterfly Blush;                                 Creative Expressions: Vintage Treasures.


De uitdaging, STEAMPUNK ROSE!Gebruikte materialen:

Stempels: Elusive Images; Butterfly Blush;
Creative Expressions: Vintage Treasures;
Inkt: Distress Ink; spun sugar, victorian velvet;
Papermania, rose dye ink;
Rock-a-Block + acrylblok;
Embossingfolder;
Babybillendoekjes of vochtige spons;
Rose kaart, 13,5 x 13,5 cm;
Witte achtergrond (120 gr), 13 x 13 cm;
Donker rose achtergrond papier, 11,5 x 11,5 cm;
wit achtergrond papier 11 x 11 cm;
Rose lint met metaaldraadje, 2,5 cm breed;
wit papier om te stempelen, 120 gr;

Allereerst gaan we de basis van de kaart maken:
Neem een rose kaart van 13,5 x 13,5 cm en een wit papier van 13 x 13 cm. Van het witte papier maak je de achtergrond. Gebruik een embossingfolder (helaas heb ik niet de naam v.d. folder) en distress ink om het geëmboste gedeelte naar voren te brengen. Spons eerst met de meest lichte kleur (spun sugar) en daarna de kanten met de donkere kleur (victorian velvet). Bevestig de achtergrond op de kaart.Zo dat was de basis, nu voor het leukste gedeelte; stempelen met de kissing techniek. Het is niet anders dan met de ene stempel op de andere stempelen zodat je het motief van de ene stempel op de andere stempel zet. Hiervoor gebruik je altijd één silhouet stempel of een stempel met een groot onbewerkt vlak.

Je beïnkt je silhouet stempel met de kleur die je op de afbeelding wilt hebben (hier Papermania rose dye inkt) en legt de stempel voor je neer. Nu neem je een stempel met veel detail, je kunt deze stempel ook beïnkten of je kunt met deze stempel inkt van de silhouet stempel afhalen.

LET OP! Iedere keer dat je de detailstempel hebt gebruikt moet je hem schoonmaken; of je nu een andere kleur inkt stempelt of dat je inkt weghaalt door de stempel te bevochtigen!

Ik bevochtigde het raderstempeltje met een billendoekje en drukte hem op de beïnkte vlinder.
Zo krijg je een patroon naar keuze op je silhouet stempel. Herhaal tot je het resultaat op je stempel mooi vindt. Druk nu je stempel af op papier: TADA, kissing techniek!
Nu hoef je alleen nog maar je afbeelding uit te knippen, ik liet er een klein wit randje omheen dat ik later met distress ink spun sugar een beetje afsponsde (anders steekt het wel heel erg af).De achtergrond maakte ik op dezelfde manier, hier gebruikte ik een kleinere vlinder en de streepjes stempel. Draai en stempel gedeeltelijk van het papier af dan krijg je een leuke achtergrond.Op de bestempelde achtergrond plakte ik nog een rose lint. Samen met het donker rose achtergrond papier op het geëmboste papier plakken.

Stempel de teksten op wit papier en scheur uit; bewerk ook hier de randen met distress ink.
Plak de vlinder en de teksten iets verhoogd op de kaart.

Het resultaat: LIEF, STEAMPUNK, ÉÉN KLEUR en mijn FAVORIETE INSECT.

3 opmerkingen:

Aya zei

Hoi Vera,
Wat een schitterende kaart en die uitleg is weer perfect.
Lieve groetjes Aya

Crea Astrid zei

Wat een prachtige kaart heb je gemaakt. Leuk ook, hoe je het uigelegd heb met de Kissing Techniek. Had er nog nooit van gehoord! Weer wat geleerd. Hihihi.

Ellen zei

Ziet er weer heel erg leuk uit!