dinsdag 25 juni 2013

criss cross kaart

Het is weer tijd voor de nieuwe challenge van Miekelotte: dit maal was de opdracht maak een criss cross kaart.

Eerlijk gezegd moest ik op internet opzoeken wat er bedoeld werd; toen ik de voorbeelden zag was het me meteen duidelijk! Een tijd geleden waren deze kaarten ook populair, ik heb er toen veel gemaakt. Ik was ze zoals zoveel ontwerpen gewoon vergeten. Soms moet je gewoon even terug in de tijd om oude favorieten te herontdekken.

Hier is mijn versie van de criss cross kaart:Benodigdheden:
2 x (witte) vierkante kaart, 13,5 x 13, 5 cm;
Achtergrond/scrap/design papier;
aquarelpapier;
Lyra aquacolour;
Nestabilities: Labels 5;
Siliconengel;
Inkt: Versafine black;
Distress Ink: shabby shutters
                      tumbled glass;
Stempels:
Art Impressions: Uptown Girls (UNU4133;
Creative Expressions: Steampunk Shoes;
Waterpenseel (middel).


Hoe begin je een criss cross kaart? Het is heel simpel, neem tweemaal dezelfde dubbele kaart, en plak de eerste helft van de tweede kaart op de binnenkant van de eerste. Klinkt ingewikkeld, is het niet; je plakt gewoon een kaart met twee zijflappen zodat hij zowel links als rechts naar binnen sluit.
De zijkanten van de kaart snij je diagonaal af; zodat je een stuk van de binnenkant van de kaart blijft zien.

Nu kun je gaan decoreren; plak papier (van een blokje dat ik ooit ergens kocht, weet echt niet meer waar!) op de binnenkant en op de buitenkant van de flappen.


Stempel de vriendinnenstempel en de schoenen op mooi dik aquarelpapier, stempel de tekst op een stuk van de afgesneden flap dat je over hebt.


Kleur de stempels in met een waterpenseel (middel) en Lyra aquarelkrijt, dit zijn net wasco krijtjes maar dan op waterbasis, je kunt er geweldig mee inkleuren.


Knip de Art Impressions vriendinnen afbeelding uit met een klein wit randje om de stempel, knip de schoenen precies op de afbeelding uit.
Gebruik Nestabilities labels 5 om de tekst uit te stanzen, plak de stans met plakbandjes vast op het papier, laat de stans nog even zitten en spons distress ink in de uitgestanste label. Haal nu de plakbandjes los en verwijder de label.
Vorm de vriendinnen afbeelding met je vingers een beetje rond en plak hem met ruim siliconengel op de binnenkant van de kaart.
Plak de tekststempel met nog meer siliconengel onder de afbeelding (net overlappend). Zorg ervoor dat de tekst hoger komt te liggen dan de vriendinnenstempel.


Plak de schoenen aan de buitenkant van de criss cross flappen; plak de linkerschoen alleen aan de linkerkant op de flap zodat je de rechterflap eronder kunt stoppen. Het beste kun je eerst de schoen op de rechterflap plakken, de kaart dichtvouwen en dan de positie van de linkerschoen bepalen. Plak de linkerschoen dan zo vast (één kant dus!) dat de rechterflap eronder kan schuiven.
Succes met het maken van een criss cross kaart:

4 opmerkingen:

jolanda zei

prachtige kaart

Aya zei

Wat een geweldig mooie kaart, die mutsen zijn echt super en dat in combinatie met de schoenen, echte meiden kaart.
Prachtige tutorial weer.
Lieve groetjes Aya

Sylvia zei

Hey Vera, vind je criss cross helemaal geweldig. Onwijs gaaf die stempels van de dames en de schoenen. Echt een Vera kaart!! Ook het papier past er héél mooi bij. Ook een hele duidelijke uitleg.
Groetjes Syl

Crea Astrid zei

Ben een beetje laat met reageren, maar wat een prachtig criss cross kaart heb je gemaakt. Met een goede uitleg.

Groetjes, Astrid.