maandag 4 november 2013

MIEKELOTTE is Challenging You - Vriendschap

Hoera,

Het is weer zover: een nieuwe challenge! We gaan nu per kalendermaand werken (makkelijker te onthouden), het thema voor deze maand is :

VRIENDSCHAP

Het mag alles zijn, een kaart, een doosje, leef je uit .......

Kijk even op de site van Miekelotte voor de voorwaarden.

Omdat het herfst is heb ik me op de herfstkleuren gestort. Herfst, het seizoen om lekker binnen te zitten met een kopje thee en iets lekkers. Dus ... een doos Toffifee voor je beste vriendin in de "opgepimpte" versie.
Benodigdheden:

CD Cute Companions: Summer Stories, (CD-indoors), Coordinating Papers,
Design 0, colour 3 (doos) en colour 4 (bloemen en blaadjes);
papier: A4 160 gr;
           A4 120 gr;
stempelinkt: Memento Black; Versafine Vintage Sepia;
stempels: Art Impressions, Happy Birthday;
               tekst; Mandy 073, Vriendschap is puur geluk;
Nestabilities: labels 5, grootste maat
                      petite scalloped ovals, maat 3
                      Marianne Design Creatables; Chinese Roos, LR0163
Distress Ink: old paper, brushed corduroy, dried marigold, peeled paint;
Alcohol Stiften: bijvoorbeeld Spectrum Noir;
zelfklevend papieren lint;
zelfklevende plaksteentjes;
foamtape;
dubbelzijdig plakband;
siliconen gel.


Jammer genoeg wil Nederland nog niet echt aan de craft CD, jammer want er is zoveel moois! Het is echt niet moeilijk of eng om je computer te gebruiken voor je kaarten, scrappen of andere creaties.

Ik gebruikte voor deze opdracht een CD van Crafters Companion: Cute Companions, Summer Stories. In de doos zitten twee CD's, Outdoor Stories en Indoor Stories. Het papier dat ik geprint heb komt van de Indoors Stories. Je kunt het vinden onder Coordinating Papers, design 0. Ik heb het in twee kleuren geprint, kleur 3 voor het doosje, kleur 4 voor de bloemen en blaadjes.
Veel mensen denken dat je met deze CD alleen muisjes kunt printen; niet dus, de CD staat vol met achtergrondpapier, landschapjes, toppers, decoupage, borders enz. Veel leuke kleuren en patroontjes die je overal voor kunt gebruiken.Het is gewoon een kwestie van click en print, start de CD, klik de Coordinating Papers aan, er verschijnen voorbeelden, klik het gewenste voorbeeld, klik daarna de gewenste kleur.
Het papier voor de bloemen en blaadjes (120 gr) heb ik dubbelzijdig geprint (printen, omgedraaid weer in de printer, weer printen), zodat je geen witte onderkantjes krijgt.
Van het geprinte vel op 160 gr maak je de achtergrond. Knip of snij de witte randjes af, gebruik dubbelzijdig plakband en plak je papier op de doos. Knip daarna de overstekende randjes met een schaar af. Op deze manier past het altijd en hoef je niet te meten.

Stempel met Memento de stempel Happy Birthday van Art Impressions (laat goed drogen!!) en kleur in. Dit keer heb ik alcoholstiften gebruikt. Miekelotte verkoopt de Spectrum Noir stiften en ook een geweldig opbergsysteem.

Stans de ingekleurde stempel uit met Labels 5 (grootste maat) van Nestabilities en laat de stans in het papier zitten. Bewerk het label met Distress Ink old paper, haal het uit de stans en bewerk de rand met brushed corduroy.Stempel de tekststempel met Versafine Vintage Sepia en stans uit met de petite scalloped oval (maat 3) van Nestabilities.
Haal het papier niet uit de stans en bewerk het met Distress Ink dried marigold. Haal de stans van het papier en bewerk de rand met brushed corduroy.

Gebruik nu het dubbelzijdig geprinte vel voor de bloemen en blaadjes, stans ze met de stans van Marianne Design; Creatables LR0163. Hierna worden de blaadjes bewerkt met Distress Ink peeled paint, de bloemen met dried marigold. Als je niet weet hoe je de bloemen moet maken: You Tube heeft een goed filmpje: Bloemen maken met de Creatables.

Kleur het zelfklevende papieren lint met Distress Ink dried marigold, plak op de randen. Plak het label met de vriendinnen met dubbelzijdig plakband op de doos. Plak het tekstlabel met foamtape op de doos. Plak de bladeren en bloemen met siliconengel op de doos.Kleur witte plaksteentjes met je alcohol stift in een bijpassende kleur bruin en plak op het tekstlabel en op de doos.
Vriendschap is niet alleen puur geluk: in dit geval is vriendschap ook lekker!


1 opmerking:

Crea Astrid zei

Wat een prachtige creatie heb je ervan gemaakt Vera. De inhoud is ook lekkerrrr!!!! Hihihi.

Lieve groetjes, AStrid.