maandag 24 februari 2014

Rive vlinder

 Rive Creatief bij Miekelotte: (klik op de blauwe tekst om naar de winkel te gaan)

Er zijn bij Miekelotte hele mooie vormen te koop van Rive Creatief die je kunt decoreren of in je scrap- en kaart projecten kunt gebruiken. Heel leuk en ook nog goedkoop!

Ik viel voor de dichte vlinder (10 cm) en besloot er een decoratie voor een babykamer van te maken. Je kunt deze vlinder neerzetten of als je een lintje aan de achterkant plakt gebruiken als deurhanger. Omdat er op dit moment geen baby is geboren in mijn kennissenkring heb ik in plaats van de naam alleen BABY gebruikt. Zo is het een deurbordje voor een babykamer geworden.Benodigdheden:

Dichte vlinder, 10 cm, Rive Creatief;
Papier:
12 x 12 Magnolia, Sweet Rainbow, Bumble Bee;
Stanzen:
Spellbinders: Daisy Heads, S4058;
Accucut Zip'e Cuts, Charm #3, ZHW050;
Stempel: Indigo Blue, Bubbles Background, BB1;
                Creative Expressions, Bubble Wrap;
Gilding Flakes, Cosmic Shimmer, Golden Jewels;
Flake and Glitter Glue, Cosmic Shimmer;
Distress Ink, Tattered Rose, Worn Lipstick;
Plaksteentjes;
Chipboard letters;
Gesso;
Acrylverf;
Siliconen-gel.

Ik ben begonnen met een laag Gesso aan beide kanten.


 Daarna heb ik roze acrylverf er droog en snel overheen geveegd; je krijgt zo een vintage effect.
Gebruik een droge platte kwast, werk snel en licht, druk zo weinig mogelijk, veeg de verf eroverheen.

Om een luxe uitstraling te krijgen en te zorgen dat het niet allemaal heel zoet roze werd gebruikte ik Gilding Flakes en een stempel (Bubbles Background) om een mooi gouden motief over de vlinder te krijgen.
Gebruik één of meer delen van een achtergrondstempel en maak hier en daar afdrukken met de Flake and Glitter Glue. De lijm blijft plakkerig, leeg je potje flakes in een plastic doos met deksel, wrijf je handen in met talkpoeder of gebruik een latex handschoen en wrijf je flakes (boven de doos!) over je vlinder. Het teveel aan flakes wrijf je met je vingers weg.

 
 
Om de bloemen uit te stanzen gebruikte ik scrappapier van Magnolia, Sweet Rainbow Bumble Bee omdat het de kleuren heeft die ik wilde en een leuk motiefje van hommels.
 
 
De bloemen bewerkte ik met Distress Ink worn lipstick om ze wat meer diepte te geven. Daarna zijn ze met siliconen-gel op elkaar geplakt en het hart is een plaksteentje. De bloemen zijn ook met siliconen-gel op de vlinder geplakt.
 
 
 
 
De chipboard letters heb ik met Gesso en Distress Ink (Tattered Rose) bewerkt. Daarna werden ze met een achtergrond stempel (Bubble Wrap) en Distress Ink worn lipstisck gestempeld.


Je kunt met Gesso en Distress Ink of acrylverf altijd je embellishments aanpassen aan je project!

 
 


De antennes van de vlinder zijn de sleutels van de stans Charm #3, simpelweg de zijkantjes van de sleutel er af knippen en op de kop plakken, een paar plaksteentjes als ogen en de vlinder is bijna klaar!


De letters kunnen nu mooi verdeeld over de vlinder met siliconen-gel worden opgeplakt, zodat ze mooi "op" de vlinder komen te liggen.Een lieve roze vlinder deurhanger voor een babykamer; natuurlijk kun je ook een stoere blauw/groene maken of de vorm helemaal met papier bekleden; mogelijkheden genoeg!
5 opmerkingen:

Crea Astrid zei

Weer prachtig gemaakt en een mooie uitleg heb je er weer bijgegeven. Mooi ook met de Cosmic Shimmer. Prachtige kleuren heb je ook gebruikt.

Groetjes, Astrid.

Aya zei

Hij is schitterend, in het echt is hij nog tig keer mooier, de glans is prachtig.
Wat een mooie, duidelijke beschrijving heb je weer gemaakt, toppie.
Lieve groetjes Aya

ann van dijk zei

Wat een prachtige creatie.
Liefs Anneke

Angel 007 zei

Eine wirklich wunderschöne Arbeit von Dir, die mir sehr sehr gut gefällt. Super gemacht.

♥Ganz liebe Grüße und einen schönen Sonntag wünscht Dir, Carmen

Paper Creations by Shirley zei

Beautiful butterfly for a baby, love the gold embossing :) Greetings, Shirleyx